15 سال پیش برای شرکتهای مخابراتی و سرویس دهندگان موبایل اتفاقی افتاد و آن چیزی بود تحت نام اس ام اس.
و حالا در کنگره جهانی موبایل بارسلونا، هنگام ورود به سالن اصلی غرفهای بنام پینگر (pinger) می درخشد که شرکتهای مخابراتی و سرویس دهندگان موبایل چشم دیدن آن را ندارند.
پینگر شرکت کوچک کالیفرنیایی است که توانسته سرویس پیامک را بوسیله اپلیکیشن مخصوص از طریق اینترنت به مشتریان خود دهها برابر ارزانتر از پیامک شرکتهای مخابراتی ارائه کند.
دنیای تلفن های هوشمند در یکی دو سال اخیر با انفجار سرویس های اس ام اس مجانی از طریق اپلیکیشن ها روبرو بوده و سرویس دهندگانی مانند iMessage, BlackBerry Messenger, WhatsApp, Viber Media, Facebook Messenger and KakaoTalk سودهای کلان را از جیب شرکتهای سنتی ارائه دهنده سرویس های اس ام اس و مشابه ربوده اند.
امروزه از طریق وای فای و اینترنت روی تلفنهای هوشمند مانند پینگر، کاربران می توانند چت کرده و اس ام اس مجانی بفرستند. پینگر درآمد خود را از راه تبلیغات بدست می آورد و به همین خاطر اس ام اس خود را برای مشتریان مجانی کرده است.
شرکت تحقیقاتی او.ووم در لندن برآورد کرد که شرکتهای مخابراتی و سرویس دهندگان موبایل با وجود این فناوری جدید سالانه، 14 میلیارد دلار ضرر میدهند و این رقم یعنی سود برای شرکتهای تازه تاسیس و رقیب ارسال کنندگان سنتی اس ام اس!
البته این را هم باید در نظر گرفت که در حال حاضر شرکتهای سرویس دهنده اس ام اس (پیامک) و شرکتهای مخابراتی سالانه درآمدی معادل 153 میلیارد دلار از این بابت دارند که رقم هنگفتی محسوب می شود. در واقع همه چیز بر سر ارسال اس ام اس (پیامک)از طریق شبکه دیتا و اینترنت روی تلفن کابران است.
جو استیفر موسس پینگر سهم خواهی بیشتری را از شرکتهای مخابراتی و سرویس دهندگان موبایل و اس ام اس میخواهد و تاکید می کند که ارسال اس ام اس و حتی تلفن زدن از طریق اینترنت نصب شده روی تلفن همراه باید مجانی باشد.
وایبر و تنگو و ... در حال حاضر مجانی هستند و حتی در ایران نیز میتوان با داشتن اینترنت، تلفن مجانی و اس ام اس مجانی داشت.
وی که شلوار جین پوشیده بود و در برابر هزاران کت و شلواری در کنگره سالانه موبایل در بارسلونا صحبت می کرد افزود شما حاضر نیستید یک لیوان آب به کسی که به خانه شما آمده مجانی بدهید؟ به عقیده وی دیتا و اس ام اس این چنین است و باید مجانی در اختیار مردم بوسیله موبایل قرار گیرد.
اما بسیاری شرکتهای حاضر در کنفرانس از جمله شرکت مخابراتی ایتالیایی اس.پی.ای با این صحبتها مخالف بود. برنابی در این باره گفت تازه بدوران رسیدهها نمی دانند با اختراعات خود چه فشاری را به ما وارد می سازند!
البته شرکتهای مخابراتی بعد از سالها، در کنگره بارسلونا گفتند نوعی اپلیکیشن مشابه را به زودی روی موبایلها به صورت پیشفرض عرضه خواهند کرد که گروه موسوم به GSMA مسوول این کار شده و اپلیکیشنی بنام ریچ کامیونیکیشن سوئیت را ارائه خواهد کرد. این برنامه به طور همزمان در آلمان، ایتالیا، فرانسه و کره جنوبی عرضه خواهد شد تا جلوی ضرر و زیان آنها از بابت رقبای جدید گرفته شود.
جزییات اپلیکیشن هنوز معلوم نیست و اینکه روی همه تلفن ها قابل نصب خواهد بود یا نه نیز بدرستی مشخص نشده است. دنه اوبرمن مدیر دویچه تلکام آلمان می گوید برنامه مذکور روی تلفنها وجود دارد و نیاز به نصب اپلیکیشن نخواهد بود. به گفته وی، به اشتراک گذاری عکس ویدئو هنگام چت از دیگر قابلیتهای این برنامه است.
اما واقعیت در بین مردم و کاربران تلفن همراه چیز دیگری است. اینکه آیا مردم از این برنامه استقبال خواهد کرد یا نه هنوز مشخص نیست اما تجربه نشان داده شده برنامه هایی که شرکتهای مخابراتی روی تلفن همراه به مشتری می فروشند چندان جذابیتی نداشته و اکثر کابران حاضر به باز کردن برنامه هم نیستند.
تحقیقات گسترده نشان داده شده مردم رغبت زیادی به برنامه های نصب شده شرکتهای مخابراتی ندارند و دوست دارند برنامههای شرکتهای دیگری مانند پینگر را نصب و استفاده کنند. پاملا کلارک دکسون در لندن می گوید کاربر حرف آخر را می زند و باید دید آیا چنین خوشی بینی از سوی شرکتهای مخابراتی و سرویس دهندگان موبایل، قابل تحقق است یا خیر؟
جان کوم مدیر Whatsapp (شرکتی مانند پینگر) در کنفرانس گفت سالیانه 2 میلیارد اس ام اس توسط کاربرانش ارسال می شود که رقم هنگفتی است و مردم حاضر شده اند پیامک های کریسمسی خود را مجانی با چنین سرویسهایی بزنند و این یعنی ورشکستگی مخابرات! و سرویس دهندگان.
برخی از شرکتهای مخابراتی نیز برای جلب مشتری و نگه داشتن رضایت مشتریان خود، می خواهند با شرکتهایی مانند پینگر قرار داد شراکت داشته باشند که آن وقت ورق بر میگردد.
به هر حال برگ برنده بدست شرکتهایی است که با ارائه سرویس مجانی از جای دیگر کسب درآمد کرده و مشتریان را راضی نگه دارند.
اما همه این داستانها گفته شد تا مقایسه ای هم با شرکتهای ایرانی مخابراتی و سرویس دهندگان اس ام اس داشته باشیم.
انصافا قضاوت کنید ما کجا هستیم و آنها کجا هستند؟ برای درخواست حذف پیامکهای تبلیغاتی باید 4 بار درخواست یک کاربر به مدت یک ماه دست بدست شده (ایمیل، دستی و ...) و بعد درخواست کاربر به 50 شرکت ارسال کننده تبلیغات اس ام اسی برود و اگر آنها دوست داشته باشند، شماره شما را از لیست خود در بیاورند.
مردم یاد خواهند گرفت که اینترنت روی تلفن هوشمند خود بخرند و بعد دیگر پول اضافی بابت اس ام اس ندهند و آنوقت ما میلیاردها تومان صرف این می کنیم که اگر فلان قدر کارکتر شد، چند تومان هزینه می شود و اگر از این تعداد کارکتر بیشتر شد، هزینه اش چه قدر می شود. ما کجاییم؟ دنیا کجا؟
با تشكر از ابراهيم زارع براي فرستادن اين مطلب براي ITyab
۰ نظر
ارسال نظر